Skip to main content

Iedereen wil maximaal kunnen genieten van zijn tuin. Hiervoor is het belangrijk om een goed beplantingsplan op te stellen, maar dit kan erg lastig zijn, aangezien met vele elementen rekening gehouden moet worden. Tussen de herfst en het voorjaar zijn de planten in rust en kunnen ze dus het beste worden geplant of verzet. Dit is tevens het ideale moment om een beplantingsplan te maken en uit te voeren.

Visueel Effect

Bij het opstellen van een beplantingsplan wordt rekening gehouden met het visuele effect van de tuin. Dit willen we namelijk zo optimaal mogelijk hebben, zodat er het hele jaar door een mooi kleurenspel is. Je wilt natuurlijk dat je tuin er niet alleen in de zomer netjes bij staat, maar ook in de winter. In de winter zijn er veel mooie bloemen en planten die groeien; zie hiervoor onze blog over winterbloeiende heesters. Dit wordt allemaal meegenomen bij het indelen van de tuin en bij de keuze voor de verschillende planten.

Daarnaast wordt rekening gehouden met een stukje biodiversiteit. Hierbij kijken we naar de streek en welke soorten planten en bloemen hier vooral groeien. Dit nemen we dan mee bij de aanleg van je tuin. Ook houden we rekening met het planten van niet-intensieve soorten bloemen. Een ander voorbeeld van zaken waar we rekening mee houden, is het planten van insectlokkende planten. Hierdoor hebben vlinders, bijen en andere insecten voldoende voeding.

Onderhoudsvriendelijk

Bij het maken van het plan is niet alleen het visuele effect belangrijk; een goed plan kan er ook voor zorgen dat je tuin minder onderhoud nodig heeft. Door de planten juist te plaatsen, kunnen ze een mooi, bloeiend tapijt vormen. Hierdoor ontstaat wel concurrentie tussen de planten en het ongewenste kruidachtige, maar ook hier houden we rekening mee door te kijken naar de ondergrond, het vochtgehalte en de lichtintensiteit.

Leave a Reply

Privacy Policy